Wat is Mediation?
Mediation is, kort gezegd, het gezamenlijk oplossen van een geschil met behulp van een neutrale conflictbemiddelaar: de mediator.

Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die voor betrokkenen aanvaardbaar is. Maar vaak zien zij, doordat zij in het conflict verwikkeld zijn, die oplossing niet. Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen. De mediator is een conflictbemiddelaar. De mediator neemt geen standpunt in, maar helpt partijen om een eigen oplossing te vinden. De daadwerkelijke belangen van partijen staan daarbij voorop.

 

Voordelen van Mediation

Mediation richt zich op de toekomst, niet op het verleden. Een groot voordeel van mediation is , dat geen uitspraak door een derde wordt opgelegd, maar dat partijen samen bepalen hoe de oplossing eruit ziet. De acceptatie van een via mediation bereikte, gezamenlijke oplossing, ligt daardoor in de regel hoog. Ook wordt de relatie tussen partijen niet onnodig beschadigd en verbetert deze meestal zelfs sterk.


Via Pro Casus beschikt u over een onafhankelijke, NMI-geregistreerde mediator die partijen graag bijstaat in het traject van conflictbemiddeling.

 


Torenstraat 4
3201 AT Spijkenisse

 

Telefoonnummer:   06-81885691
     
BTW-nummer:   NL127144043B01
Rabobank:   153577401
KvK-nummer:   24467413
     
E-mail:   info@procasus.nl